Vyprávějte svůj příběh se zvuky i bez nich

ben
0 Shares

V rámci nedávné změny se nyní videa na Facebooku automaticky přehrávají se zapnutým zvukem (pokud váš telefon není v tichém režimu).

Zatím není jasné, jak přesně tato změna ovlivní sledovací návyky na Facebooku. Před aktualizací několik vydavatelů uvádělo, že až 85 % procent zhlédnutí videí na Facebooku se odehrává s vypnutým zvukem.

S ohledem na to je důležité přemýšlet o tom, jak zajistit, aby vaše video bylo pro diváky poutavé a zajímavé, když se přehrává tiše i se zapnutým zvukem.

Když přemýšlí o videu, měli by se marketéři zamyslet nad tím, jak vytvořit působivý příběh bez potřeby zvuku. Pokud uživatelé mohou zachytit příběh bez potřeby zvuku, můžete jistě zvýšit efektivitu svého obsahu.

Podívejte se na toto krátké a jednoduché video na Facebooku od společnosti Wistia. Cílem tohoto videa bylo zaujmout diváky nějakými lákavými vizuálními prvky a poté nasměrovat návštěvnost zpět na jejich blogový příspěvek. Wistia používá barevné překryvy titulků, takže je můžete sledovat bez jakéhokoli zvuku. Pokud zvuk zapnete, čeká vás pěkná znělka.

Existuje několik způsobů, jak můžete optimalizovat videa pro tiché přehrávání:

  • Krásné vizuály
  • Textově náročné popisy
  • Titulky