Prvních pár sekund využijte moudře

ben
43 Shares

Rozpětí pozornosti online je krátké. Ve skutečnosti je nyní průměrná doba pozornosti pouhých 8,5 sekundy.

Pokud jde o vytvoření úspěšného videa, musíte svůj příběh rychle oživit, abyste okamžitě vzbudili zájem, když lidé procházejí jejich „zdi“ na Facebooku nebo na Youtube.

V úvodních sekundách musíte objasnit, o čem vaše video je, a dát divákovi jistotu, že to, co se chystají sledovat, má pro ně hodnotu.

Vytvořte „háček“

Jedním z nejlepších způsobů, jak upoutat pozornost, je pomocí háčku na začátku videa. Hák je opravdu rychlý náhled toho, co se ve videu děje.

Nahrajte zajímavou miniaturu

Facebook i YouTube vám umožňují nahrát miniaturu, která bude vedle vašeho videa. Tyto miniatury jsou skvělým způsobem, jak upoutat pozornost diváků a nadchnout je pro vaše video, než se začne přehrávat.

Představte si miniatury jako důležitý první dojem

Wistia zjistila, že trocha úsilí při pečlivém výběru miniatury, ať už na sociálních sítích nebo při e-mailovém marketingu, může ve skutečnosti zlepšit vaši míru přehrávání. Pokud jde o výběr miniatury, vyhněte se rozmazanému snímku plnému pohybu. Vaše miniatura by měla naznačovat, že video je vysoce kvalitní. Vyberte jiný rámeček, díky kterému bude váš objekt nebo prostředí vypadat ostře a jasně.

Skvělé miniatury mohou začít vyprávět příběh a ukázat divákům, co se ve videu objeví.