Cílení na relevantní publikum na Facebooku

Jako platforma pro distribuci obsahu je Facebook neuvěřitelný.

ben
33 Shares

Jednou z funkcí, díky kterým se Facebook odlišuje od ostatních marketingových kanálů, je super-hloubkové cílení, které můžete použít k výběru publika pro svůj obsah.

Možná jste již dříve používali cílení s reklamami na Facebooku, ale věděli jste, že také můžete každý příspěvek na své stránce zacílit na vybrané publikum?

Sdílení vysoce cílených příspěvků je skvělý způsob, jak učinit váš obsah přitažlivým pro každého člena vašeho publika. A vzhledem k tomu, že organický dosah na Facebooku klesá, tato funkce může být skvělým pomocníkem k zajištění toho, že s každým příspěvkem vždy oslovíte ty nejrelevantnější lidi.

Cílení příspěvků na Facebooku vám umožňuje segmentovat publikum podle:

  • Věku
  • Pohlaví
  • Místa
  • Jazyka

Příspěvek kdekoli na Facebooku uvidí pouze lidé ve vámi zvoleném publiku. Pokud jste tedy vybrali věkovou skupinu 18–24 let, nikdo mimo toto věkové rozmezí nebude moci příspěvek zobrazit (na jejich News Feed nebo na vaší stránce).

Můžete také cílit na jednotlivce podle zájmů. Když vyberete zájem (můžete jich vybrat až 16 na příspěvek), lidé, kterým se líbí vaše stránka a také sdílejí jeden (nebo více) zájmů, které jste vybrali, s větší pravděpodobností uvidí váš příspěvek.

Na rozdíl od omezení publika vašeho příspěvku nemá cílení podle zájmu vliv na to, kdo může příspěvek vidět na vaší stránce nebo kdekoli jinde na Facebooku. Uživatelé mimo vaši zájmovou skupinu tak mohou váš příspěvek stále vidět ve svém informačním kanálu nebo na vaší stránce.